MAN investeert 130 miljoen in Poolse fabriek

Truckfabrikant MAN kan na een flinke afslankoperatie weer denken aan uitbreiding. In de al bestaande fabriek in het Poolse Krakau wordt 130 miljoen euro geïnvesteerd. De fabriek wordt hiermee drie keer zo groot.

MAN realiseert in Krakau een nieuwe cabinefabriek, nieuwe magazijnen en een nieuw kantoorgebouw. Vanzelfsprekend legt MAN de nadruk op digitalisering en automatisering. Met de uitbreiding worden 1500 nieuwe banen gecreëerd, zegt MAN. Het grondgebied van de fabriek groeit van 24 naar 41 hectare.  

Cabines

Meest in het oog springend is een nieuwe cabinefabriek die 26.000 vierkante meter groot is. Daar kunnen straks, dat is op z’n vroegst in september 29022, tot 300 cabines per dag geproduceerd worden. In een tweede nieuwe hal wordt ruimte gemaakt om trucks af te bouwen naar klantwens. Een soortgelijke faciliteit zagen we al bij Scania in Zwolle.

Sleutelrol

MAN stelt dat de fabriek in Krakau een sleutelrol speelt in het totale productieproces van de producent. Daarbij ligt de nadruk ook op elektrische mobiliteit en autonome techniek. In perspectief met MAN als geheel wordt in Krakau vanaf september aanstaande driekwart van het totale productievolume van dit merk gebouwd.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.