Kleine winst voor sterk gekrompen Waberer’s

Het is het Hongaarse transportconcern Waberer’s in het eerste kwartaal van dit jaar gelukt om voor het eerst sinds jaren weer een kleine winst te boeken. Onderaan de streep hield het bedrijf 2,1 miljoen euro over, op een omzet van 142,3 miljoen.

Waberer’s werd naar eigen zeggen groot tijdens de kredietcrisis, doordat het chauffeurs minder betaalde. In de jaren erop groeide het bedrijf heel snel. Dat leidde bijvoorbeeld tot de aankoop van duizend DAF trucks ineens. Ook bij andere fabrikanten plaatste het bedrijf zulke orders. De afgelopen twee jaar ging het snel bergafwaarts. Inmiddels is het wagenpark gekrompen van 4.000 naar 2800 eenheden, nog altijd veel natuurlijk. Een derde van het aantal chauffeurs werd ontslagen, waardoor er nu nog 3500 voor Waberer’s rijden. In totaal werkt er nu een kleine 6.000 man voor het bedrijf, dat actief zegt te zijn in 38 landen.  

Onlangs meldden we dat het bedrijf 440 trucks heeft besteld, bij Volvo en Renault.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *