Jost doet Edbro van de hand

De Duitse grootmacht op het gebied van traileronderdelen Jost verkoopt het merk Edbro, een specialist in hydraulische kiepcilinders. De koper is Enact, een bedrijf dat met zijn fonds Endless LLP het hydrauliekbedrijf inlijft.

Jost zegt in een summiere verklaring dat Edbro niet langer past in de strategie die het op de truck- en trailermarkt voor staat. Met koper Enact is een koers uitgestippeld voor Edbro, waarin verkoper Jost zich in zou kunnen vinden. Jost blijft wel distributeur voor de producten van Edbro, waardoor klanten verder niets zullen merken van de transactie, verwachten betrokken partijen. Jost voert diverse onderdelenlijnen. Naast onderdelen onder eigen naam, zoals trailerassen en steunpoten voor trailers, voert Jost ook lijnen zoals Rockinger vangmuilkoppelingen en de In Nederland ontwikkelde Tridec stuursystemen voor trailers.   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.