ID Logistics neemt GVT Versteijnen over

GVT Transport & Logistics, onder chauffeurs bekend als ‘de rode Versteijnen’, wordt overgenomen door het Franse ID Logistics. “De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt waarbij er in de komende jaren verder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux,” schrijft GVT op de eigen website.

ID Logistics is een logistieke dienstverlener in de Benelux en dochter van het beursgenoteerde ID Logistics in Frankrijk. GVT Group of Logistics zal zich in de toekomst  toeleggen op de verdere ontwikkeling van de multi- en intermodale activiteiten van BTT Multimodal Container Solutions. De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt waarbij er in de komende jaren verder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux. De nadruk zal worden gelegd op het leveren van betrouwbare, milieuvriendelijke en innovatieve end-to-end oplossingen, aldus GVT op de eigen website.

GVT Transport & Logistics zal de samenwerking met BTT Multimodal Container Solutions voor de lange termijn continueren. Hierdoor kunnen klanten van GVT Transport & Logistics en ID Logistics Benelux ook genieten van multi- en intermodale oplossingen.

ID Logistics Benelux beschikt vandaag over 10 grote distributiecentra van in totaal 400.000 m2 waar 1700 medewerkers werken. GVT Transport en Logistics beschikt vandaag over 285 eigen trucks, 12 vestigingen van in totaal 200.000 m2 en heeft 750 medewerkers in dienst.

Meer mogelijkheden

“In de afgelopen 15 jaar hebben we met GVT Transport & Logistics,  onder andere door overnames, een duurzaam fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op een zestal locaties in de Benelux,” zegt Wil Versteijnen. De warehouse activiteiten van GVT sluiten aan op onze multimodale- en transportactiviteiten. In de sterk veranderende en uitdagende markt is het belangrijk om goed positie te bepalen. We vinden het immers van groot belang dat we onze klanten ook in de toekomst zelf kunnen blijven bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap van nog grotere meerwaarde gaat zijn voor bestaande en nieuwe klanten. Met de overname door ID Logistics zijn er in de toekomst meer mogelijkheden tot internationale groei. Dankzij de bestaande succesvolle samenwerking ben ik er daarbij van overtuigd dat de huidige hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet.

Als eigenaar van BTT Multimodal Container Solutions blijf ik samen met mijn zonen middels onze samenwerking voor de lange termijn betrokken bij deze sterke combinatie van bedrijven en heb ik vertrouwen in de toekomst.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3314 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.