Hyundai en Iveco tekenen voor samenwerking

Hyundai en Iveco hebben vandaag een handtekening gezet, een Memorandum of Understanding, onder een afspraak waarbij beide bedrijven gaan samenwerken. De samenwerking is nog niet erg concreet: onderzocht wordt op welke gebieden er samengewerkt gaat worden.

De topmensen van Iveco waren naar Seoul afgereisd om op het hoofdkantoor van Hyundai een handtekening te zetten. Volgens een schrijven van Hyundai gaat het om een ‘eerste stap’ waarbij er vooral naar technologie , componenten en systemen wordt gekeken. Daarbij gaat de aandacht natuurlijk in eerste instantie uit naar elektrische aandrijflijnen, brandstofcelsystemen, autonome systemen en connectiviteit voor bedrijfswagens.  

Al eerder gesuggereerd

De gang van zaken is bijzonder interessant, want Hyundai heeft veel techniek in huis, maar Iveco ontwikkelt nu met de Amerikaanse partner Nikola zero-emissietrucks in segmenten waar Hyundai nog niet sterk is. De kans is groot dat beide partijen elkaar hierin kunnen aanvullen. De voormalige topman van Nikola, Trevor Milton, opperde al eerder dat Hyundai een mooie partner zou zijn om mee samen te werken. De Koreanen reageerden toen afhoudend. Met hun huidige, gezamenlijke voertuigaanbod, dekken beide partijen alle segmenten in de truckmarkt af.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *