Holthausen breekt met Hyzon Motors

Holthausen Clean Technology en Hyzon Motors gaan uit elkaar. Dat betekent dat er niet op grote schaal in een al gekochte productiehal in Winschoten waterstoftrucks gebouwd gaan worden onder de merknaam Hyzon Motors. Dat meldt RTV Noord.

Volgens het bericht verwachtte Hyzon van van Holthausen dat het flink zou mee-investeren om de grootschalige productie van waterstoftrucks in Winschoten op gang te brengen. Dit kon Holthausen niet opbrengen, waarna laatstgenoemde de aandelen van Hyzon die het bezat, weer terugverkocht.

Moeizaam

Uit het verhaal blijkt verder dat pogingen om de productie op gang te brengen, strandden vanwege corona, personeelstekort en haperingen in de leveringen van onderdelen. In de VS kampt Hyzon met verdenkingen van de kant van aandelenbeurswaakhond SEC, nadat Hyzon later dan is toegestaan halfjaarcijfers inleverde. Het gevolg was dat het aandeel kelderde in waarde.

Holthausen gaat zich nu weer toeleggen op speciale voertuigen met waterstof-elektrische aandrijving.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3491 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *