Hedin België neemt Mercedes-dealer over

Hedin Automotive Belgium, een dochteronderneming van de Hedin Mobility Group, heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van het Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw. Door de overname vergroot Hedin zijn aanwezigheid in de trucksector in Vlaanderen tot vier verkooppunten en vijf servicepunten.

Het Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw telt ongeveer 40 medewerkers en in 2021 verkocht de dealer 348 voertuigen, waaronder 167 vrachtwagens en 181 bestelwagens, goed voor een omzet van 26,9 miljoen euro. Het pand van 3900 vierkante meter biedt een verscheidenheid aan diensten en producten, waaronder de verkoop van nieuwe vrachtwagens, nieuwe en gebruikte bestelwagens, een uitgebreide servicedienst en een magazijn voor reserveonderdelen.

Uitbreiding

Henrik Lessèl, ceo van Hedin Automotive Belgium: “We zijn zeer verheugd om onze truckactiviteiten verder uit te breiden met het Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw. Deze overname verbetert ons marktbereik in de Brusselse regio en Wallonië aanzienlijk, en we kijken ernaar uit om ons verbeterde truckaanbod aan zowel bestaande als nieuwe klanten aan te bieden.”

De overname zal naar verwachting medio december 2022 worden afgerond. Na voltooiing zal Hedin, sinds 2018 actief in België, bij onze zuiderburen twintig Mercedes-Benz- en drie Toyota/Lexus-dealers exploiteren. In 2021 verkocht Hedin Automotive Belgium 9223 nieuwe voertuigen en vrachtwagens van Mercedes-Benz met een totale netto-omzet van 438 miljoen euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 585 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *