H.Essers doet overname in Spanje

Midden september heeft H.Essers uit Genk de activiteiten van het Spaanse Coral Transports & Stocks overgenomen. Dit familiebedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring in de chemie- en gevarengoedlogistiek, is Seveso-gecertificeerd en bevindt zich volgens Essers centraal in de logistieke hotspot van Spanje. “De overname vormt een belangrijke stap in de strategische uitbreiding van ons chemiesegment in Zuid-Europa. Op die manier bieden we onze klanten een nog breder pakket van synchromodale, geïntegreerde logistieke oplossingen aan”, aldus Essers.

Coral Transports & Stocks werd in 1995 opgericht door de familie Comas en liet in de loop der jaren een sterke en stabiele groei optekenen. De internationale logistieke speler is gespecialiseerd in het behandelen, stockeren en vervoeren van chemische goederen en gevarengoed en is Seveso-gecertificeerd. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Barcelona, een in Madrid en een in Gran Canaria, goed voor meer dan 55.000 m² aan warehouses en een omzet van 30 miljoen. Daarmee ligt de transporteur in het hart van de Spaanse chemiesector. Naast nationaal en internationaal wegtransport in een breed netwerk biedt Coral zee- en luchtvaart, mede door de samenwerking met Iberteam. “Dankzij de overname van deze Spaanse speler verwerven we bijkomende middelen en magazijnruimte in chemie- en gevarengoedlogistiek en krijgen we toegang tot een nieuw internationaal netwerk”, zegt Gert Bervoets, CEO van H.Essers.

Strategische acquisitie

De overname van Coral Transports & Stocks door H.Essers past binnen onze bredere strategische ambities, zoals uiteengezet in het plan ‘H.Essers 2025’. “De medewerkers én het management blijven aan en worden deel van onze familie”, vertelt Gert Bervoets. “Het is een mooie match, zowel op vlak van activiteiten als familiale waarden. Spanje is bovendien een van de speerpunten in onze internationale expansie. De chemie is er sterk vertegenwoordigd, zeker in Madrid en Barcelona, en er is veel potentieel om onze oplossingen voor chemische logistiek verder uit te bouwen. De kennis van de lokale en internationale markten die bij Coral Transports & Stocks aanwezig is, is daarvoor onontbeerlijk. Ze hebben bovendien een Seveso-licentie en een klantenportefeuille die goed aansluit bij de onze. Coral Transports & Stocks zal op zijn beurt beroep kunnen doen op onze expertise in chemie om te blijven groeien en zijn referentiepositie te versterken.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *