Groen waterstoftankstation in Groningen

Op de campus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat in Groningen start Century, in samenwerking met Holthausen Clean Technology, de bouw van een waterstoftankstation.

Century werkt ook al met Holthausen Clean Technology samen bij het ombouwen van elektrische bestelwagens van Volkswagen tot waterstofauto’s.

Duurzaam

Het moderne waterstoftankstation komt tegenover het pand van Roossien Hoogwerktechniek aan de Bornholmstraat. Voor de productie van waterstof wordt gebruikgemaakt van energie uit duurzame bronnen, zoals zonne- en windenergie. Deze zogeheten groene waterstof is daarmee duurzaam. Dit sluit aan op de strategie van Century Autogroep en Holthausen Clean Technology: mobiliteit duurzamer maken en bijdragen aan de energietransitie. 

De verwachting is dat in november dit jaar het waterstoftankstation wordt opgeleverd. Het publieke waterstoftankstation zal 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend zijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.