Girteka leent grote bedragen voor nieuw materieel

De Litouwse transportreus Girteka maakt op de eigen website bekend dat het honderden miljoenen geleend heeft om het toch al reusachtige wagenpark, verder uit te breiden.

Zeker 145 miljoen euro van het geleende geld reserveert Girteka voor het uitbreiden van de vloot in 2022.  In het bericht staat ook dat een deel van dit bedrag wordt gebruikt ‘om de werkomstandigheden van onze chauffeurs te verbeteren’ en het maximaliseren van de verkeersveiligheid.

Girteka is er duidelijk trots op dat het afspraken kon maken met een groep Europese banken, geleid door Credit Suisse,  waardoor het met geleend geld trucks en trailers kan kopen. Voor nu is dat 145 miljoen, maar er zijn volgens Girteka afspraken om uiteindelijk 700 miljoen te kunnen lenen.

DAF en Schmitz

Girteka schrijft dat een nog vast te stellen aantal trucks en trailers besteld zal gaan worden, bij ‘world-class producers zoals DAF en Schmitz’. Deze bedrijven worden genoemd omdat ze volgens Girteka al een voorname rol hebben gespeeld in ‘het vastleggen van de investering’ waarbij er kennelijk garanties zijn afgegeven over wat ze kunnen leveren.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.