Flinke toename aantal transporteurs in België

In België is het aantal transporteurs fors toegenomen, de afgelopen jaren. Er waren nog nooit zoveel vervoersbedrijven in het land als nu, aldus branche-organisatie UPTR. Een en ander is het gevolg van de groei van e-commerce, en dat komt weer door de corona-pandemie, aldus UPTR.

Ten opzichte van 2020, werden er 5% meer nieuwe transportbedrijven ingeschreven, dan ermee ophielden. Gerekend sinds 2017 bedraagt de toename van het aantal bedrijven in België zelfs 22%. Van de nu 10.491 ingeschreven bedrijven, bevinden zich er 7376 in Vlaanderen en 2121 in Wallonië. Zij hebben in totaal iets meer dan 86.000 voertuigen op de weg en dat is 5.000 meer dan een jaar geleden.

Online shopping

De voornaamste oorzaak is volgens UPTR de sterk gestegen trend om online te winkelen. Dit heeft ook weer tot gevolg dat er een flink tekort aan personeel is ontstaan bij onze zuiderburen. Op dit moment staat de vacatureteller over de 5.000.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.