Familie Karhof uit carrosseriebedrijf

Carrosseriebouwer Karhof Groep uit Nieuw-Vennep is vorige maand een samenwerking aangegaan met Capital A Investment Partners. De familie Karhof heeft zich daarmee uit het bedrijf teruggetrokken, melden diverse media.

De dagelijkse leiding van het Nieuw-Vennepse carrosseriebedrijf met vestigingen in Purmerend en Assen, kwam na het overiijden van de alom gerespecteerde Gertjan Karhof in handen van Tim Visser. Een van de bekendste innovaties bleek BesteBak, waarmee het bedrijf grote klanten binnenhaalde. Het is een voorbeeld van hoe lichtere en tegelijkertijd sterkere opbouwen hun weg naar klanten vonden. Een trend die volgens Tim Visser wordt ingegeven door een toename van ‘last mile transport’, stadsdistributie en de overnight bezorgcultus.

Tim Visser: “Karhof is een familiebedrijf met een geschiedenis die 83 jaar teruggaat. Gertjan was de verpersoonlijking van de Karhof-cultuur en voor mij en velen binnen onze onderneming een mentor, vriend en partner. Het was van meet af aan duidelijk dat het huidige Karhof-team zijn levenswerk coûte que coûte wilde voorzetten”. 

Vanwege het overlijden van Gertjan Karhof maar ook omdat zijn neef Cees Karhof na ruim 30 jaar betrokkenheid een stap terug doet, ontstond het idee van uitkoop van de Karhof familie door een management buy-out, waarbij ceo Tim Visser zijn aandelenbelang vergrootte. 

Tim Visser: “Om alle ambities en groeiplannen te verwezenlijken én om de Karhof-cultuur te continueren werd gezocht naar een solide en betrouwbare investeringspartner. Karhof Groep prijst zich gelukkig met Capital A, in wie we die partij hebben gevonden. Met deze samenwerking kunnen we onze groeiambities verder gestalte geven.” 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.