Eigenhuijsen Ruurlo overgenomen door Zweeds bedrijf

Het Zweedse Elanders neemt Eijgenhuijsen Exploitatie BV en haar dochteronderneming Eijgenhuijsen Precisievervoer BV over. Daarmee versterkt de Zweedse groep haar divisie Supply Chain Solutions. Eijgenhuijsen wordt samengevoegd met Elanders’ logistieke dochterbedrijf LGI Netherlands.

Volgens dagblad De Gelderlander is er twee jaar onderhandeld over de overname. Er zou een transfersom van tien miljoen euro afgesproken zijn. Eijgenhuijsen Precisievervoer is een particuliere onderneming met een historie van meer dan honderd jaar. De hofleverancier, gevestigd in Ruurlo, is een bekende speler op het gebied van apparatentransport. Eijgenhuijsen biedt daarbij een uitgebreid palet aan diensten, inclusief assemblage en installatie van geavanceerde technische apparatuur. Dat doet het bedrijf onder meer voor de office en grafische industrie, de medische sector, ICT, horeca en retail.

Synergie

Die activiteiten sluiten goed aan bij die van LGI Netherlands, onderdeel van Elanders Group, zeggen betrokkenen. In Nederland heeft LGI drie grote warehouses, op strategische logistieke locaties in Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. Daarvandaan worden met name Europese bestemmingen beleverd voor de B2B- en B2C-markt. LGI Nederland beschikt over een expeditieafdeling voor zeevracht en luchtvracht. De luchtvracht wordt door het eigen kantoor in Nieuw-Vennep (vlak bij Schiphol) afgehandeld. Daarnaast verzorgt LGI Netherlands diverse douanediensten voor klanten.

Dankzij de overname van Eijgenhuijsen kan LGI Netherlands voortaan meer oplossingen op maat bieden voor speciaal transport, en alle waarde toevoegende activiteiten voor hightech-apparatuur.  Van installatie en instructie tot en met retourenlogistiek. Daarmee kunnen bestaande en nieuwe klanten uit sectoren waarin LGI Netherlands sterk is een nóg betere dienstverlening verwachten. Dat biedt kansen voor verdere groei in onder meer industrie, elektronica en healthcare & life science.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3348 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.