Duurzaamheidscertificaat voor Webfleet Solutions

Aanbieder van telematicadiensten Webfleet Solutions, dochterbedrijf van Bridgestone, heeft de ISO 14001:2015-certificering behaald, een norm voor milieubeheer die organisaties helpt hun impact op het milieu te minimaliseren en te voldoen aan de vastgelegde milieuwet- en regelgeving.

“Als onderdeel van onze groene missie streven wij naar een duurzamere toekomst op vlak van mobiliteit door onze eigen CO2-voetafdruk te verlagen en onze klanten zelf ook te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen”, aldus Jan-Maarten de Vries, ceo van Webfleet Solutions en Bridgestone Mobility Solutions.

“We kijken voortdurend naar de hele levenscyclus van onze producten en diensten en hoe die invloed heeft op de wereldwijde omgevingen waarin ze worden gebruikt. De ISO 14001:2015-certificering weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid. Het valideert ook de processen en best practices die we implementeren om efficiëntere en duurzamere activiteiten te creëren.”

Plastic

Als voorbeeld noemt Webfleet Solutions het initiatief om het gebruik van plastic in specifieke verpakkingen van hardware aanzienlijk te verminderen. Het resultaat was dat het gebruik van plastic verpakkingen met 96 procent daalde. Ook werkt Webfleet Solutions samen met de internationale NGO Justdiggit om de koolstofuitstoot van zijn toeleveringsketen en zijn faciliteiten te compenseren door herbeplantings- en herbebossingsprojecten in Afrika te ondersteunen.

Green Your Fleet

Daarnaast stelt Webfleet Solutions met het onlangs gelanceerde Green Your Fleet-platform zijn klanten in staat om deel te nemen aan zijn vergroeningsprogramma. Via het platform kunnen klanten eenvoudig een schatting maken van hun jaarlijkse CO2-uitstoot op basis van de omvang van hun wagenpark en het type voertuig. Vervolgens kunnen zij ervoor kiezen hun uitstoot te compenseren door Justdiggit te steunen en zo een echte positieve impact te hebben op het klimaat, de natuur en de mens.

“Onze fleet management-oplossingen helpen klanten nu al om hun impact op het milieu te verminderen. Bijvoorbeeld door brandstof te monitoren om het brandstofverbruik te verminderen, rijgedrag te analyseren om een groenere rijstijl te bevorderen en ervoor te zorgen dat de zuinigste routes worden genomen om ook zo de uitstoot te verlagen”, zegt De Vries. “Het Green Your Fleet-platform biedt de mogelijkheid om nog een stap verder te gaan en onderdeel te worden van onze groene missie.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.