DPD Nederland neemt BK Pharma over

DPD Nederland neemt BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over. Deze twee logistieke bedrijven zijn gespecialiseerd in geconditioneerd farmaceutisch transport voor nationale en internationale bedrijven in de farmaceutische en healthcare industrie. 

De recente gezondheidscrisis zorgde volgens DPD voor een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten. Juist vanwege deze specifieke kennis heeft DPD BK Pharma Logistics en BK Sneltransport benaderd voor een samenwerking.

Het jaar 2020 is voor pakketbezorgers een jaar van extremen geweest, zegt DPD. COVID-19 heeft geleid tot een enorme drukte voor de pakketindustrie. Landelijke lockdowns, thuisisolatie en preventieve maatregelen leverden een aanzienlijke stijging van pakketbezorgingen. De gezondheidscrisis zorgde ervoor dat trends die pas voor 2024 werden verwacht, zich al veel eerder voordeden, zoals een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten, schrijft DPD.

Geconditioneerd transport

BK Pharma Logistics en BK Sneltransport zijn gespecialiseerd in geconditioneerd  transport voor nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratorium industrie. Vanuit het  distributiecentrum in Boxmeer wordt het transport van farmaceutische en healthcare producten op een veilige en een op temperatuur gecontroleerde omgeving verzorgd.

Snellere groei

Door de uitbreiding van de dienstverlening en de groeikansen op de markt biedt deze overname de 130 medewerkers van BK Pharma Logistics en BK Sneltransport volgens DPD meer kansen op individuele groei en ontwikkeling. Voor de klanten van alle partijen verandert er niets. Zij blijven klant bij de organisatie waar zij hun diensten afnemen. BK Pharma Logistics, BK Sneltransport en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd worden. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.