DHL opent klimaatneutrale CityHub

Pakketbezorgdienst DHL Parcel heeft deze week in Amsterdam een nieuw distributiecentrum geopend. Vanuit het gebouw aan de Westhavenweg 44 van deze zogeheten CityHub worden pakketten bezorgd voor het noordwestelijk deel van Amsterdam.

De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee elektrische bestelauto’s opgeladen kunnen worden. In afwachting van nieuwe elektrische bestelauto’s wordt de CO2-voetafdruk gereduceerd door het tanken van (HVO) biodiesel.

Duurzaam

Dankzij de korte afstanden, de slimme routes, de hoge beladingsgraad en het veelal geëlektrificeerde wagenpark wil DHL de stadsdistributie zo duurzaam mogelijk organiseren en verkeersbewegingen te beperken. In deze routes worden ook de 250 DHL-servicepunten afgehaald en beleverd. Dat geldt ook voor de pakketkluizen, waarvan het aantal in de hoofdstad dit jaar groeit naar de honderd, nog afgezien van het groeiend aantal dat staat in appartementencomplexen, kantoren en publieke instellingen zoals ziekenhuizen. Dergelijke out-of-home-leveringen waarbij de consument zelf zijn pakket afhaalt, worden gezien als nog duurzamer.

In heel Nederland heeft DHL een netwerk van 131 CityHubs, die onderwerp zijn van een investeringsprogramma van 350 miljoen euro, waarbij er 27 nieuwe, klimaatneutrale CityHubs worden gebouwd. In voorgaande maanden openden soortgelijke duurzame vestigingen in Almere, Zoetermeer, Geleen, Breda, Nijmegen, Tilburg, Roermond en Leeuwarden; de overige vestigingen volgen later in dit en volgend jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *