DFDS start praktijktest met elektrische Volvo FM

DFDS, een van de grootste transportbedrijven van Noord-Europa, en Volvo Trucks bundelen hun krachten om elektrisch rijden met zware transporten mogelijk te maken. Als eerste stap zet DFDS een volledig elektrische truck in om onderdelen te leveren aan de Volvo-fabriek in de buurt van Göteborg. 

Volvo kondigde onlangs de start van de verkoop aan van drie nieuwe, volledig elektrische trucks voor zwaardere inzet. Een daarvan is de Volvo FM Electric, die DFDS als een van de eersten zal gebruiken in het commerciële transport. Vanaf de zomer zal de truck voorraden leveren aan de truckfabriek in het Zweedse Göteborg. In eerste instantie gaat de truck een totale afstand van 120 kilometer per dag afleggen.

Om zijn investering toekomstbestendig te maken, besloot DFDS om een laadstation op te bouwen in zijn thuisdepot in Göteborg, met een capaciteit van 350 kW.

Het duurt nog even eer de elektrische trucks van Volvo in productie gaan. Pas in de tweede helft van 2022 zou de productie moeten beginnen, schrijft de fabrikant.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *