Derde distributiecentrum DSV in Moerdijk

Logistiek vervoerder DSV gaat een nieuw distributiecentrum van meer dan 200.000 vierkante meter neerzetten op het Logistiek Park Moerdijk, op een perceel van in totaal ruim 34 hectare. DSV verwacht in het najaar met de bouw te kunnen starten. De vestiging zou in 2023 actief moeten zijn.

“Een lange periode van voorbereidingen en juridische procedures ging vooraf aan de definitieve ontwikkeling van het Logistiek Park. Dat maakt het nieuws rondom deze bekendmaking extra feestelijk voor ons”, aldus Ferdinand van den Oever, directeur van Havenbedrijf Moerdijk. “DSV is een zeer gewaardeerd bedrijf op het haven- en industrieterrein en zorgt voor vele banen in de regio en aansprekende klanten.”

Duurzame groei

Namens DSV Solutions Nederland is Peter van der Maas erg verheugd over de toekomstgerichte samenwerking met de betrokken partijen: “Deze Breeam-gecertificeerde uitbreiding in Moerdijk stelt ons als DSV in staat om onze groei duurzaam te realiseren en onze klanten op de lange termijn te voorzien van state of the art opslag en value added logistics passende bij de specifieke klantwensen. Daarnaast zal het een sterke impuls geven aan de werkgelegenheid en economische ontwikkeling in de regio.”

DSV heeft in Moerdijk al twee vestigingen van waaruit het zijn klanten bedient. De locatie is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en ligt pal naast het haventerrein en knooppunt Klaverpolder (A16/A17).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 571 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.