Den Hartogh neemt Zweedse branchegenoot over

Den Hartogh Logistics breidt uit in Scandinavië door de overname van Hedenskogs Tankeri, een bedrijf dat is gespecialiseerd in stoomcleaning en opslag van tankcontainers.

Hedenskogs is gevestigd in Göteborg en heeft dertien man personeel in dienst. Op een eigen terrein cleanen zij tankcontainers en slaan ze tijdelijk op voor klanten. Het opslagdepot meet 10.000 vierkante meter, waardoor er tussen de 150 en 200 tankcontainers kunnen staan.

Uitbreiding

Den Hartogh zegt al langer mogelijkheden te bekijken om te kunnen uitbreiden in Scandinavië. “We hebben hier nu een eigen vestiging met de gewenste servicemogelijkheden, van waaruit we verder kunnen uitbreiden in de regio”, aldus Den Hartogh.

Bij elkaar passen

Alvorens tot de overname werd overgegaan, werd bekeken in hoeverre beide bedrijven bij elkaar passen. Hoewel Den Hartogh een beetje groot is om familiebedrijf te worden genoemd, is het dat toch nog altijd. De werkwijze van Hedenskog bleek prima te passen bij Den Hartogh.  “Gedeelde waarden en cultuur zijn essentieel om tot een mooie, voorspoedige samenwerking te komen.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3308 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.