Dalergy neemt GoodFuels over

Per 1 november neemt Dalergy (voorheen Dalhuisen Groep) de Nederlandse activiteiten voor weg- en bouwverkeer over van GoodFuels, leverancier van biobrandstoffen.

Dalergy zal het merk GoodFuels via het dochterbedrijf CleanFuel Nederland verder uitbouwen onder de naam GoodFuels Road & Rail NL. Met de overname komen de producten van GoodFuels ook beschikbaar voor eigenaren van zelfstandige tankstations en brandstofhandelaren.

Milieu

“Inmiddels leveren wij via onze verschillende bedrijven brandstoffen aan klanten in heel Nederland”, vertelt directeur Peter Dalhuisen van Dalergy. “Wij richten ons ook steeds meer op de verkoop en distributie van duurzame brandstoffen, zoals HVO en groene waterstof, die effectief bijdragen aan een beter milieu en goed aansluiten bij de behoefte van onze klanten. Deze stap sluit daar dan ook naadloos bij aan. GoodFuels heeft een sterk merk met een goede reputatie neergezet. Door de combinatie ontstaat een ijzersterke propositie en zijn we in staat om de komende jaren nog meer duurzame brandstoffen aan te bieden aan onze klanten.”

Energietransitie

GoodFuels wil middels duurzame biobrandstoffen de energietransitie versnellen voor segmenten waar deze alternatieven de beste oplossing bieden voor de nabije toekomst. Dirk Kronemeijer, directeur van GoodFuels: “Wij zijn trots op het pionierswerk dat GoodFuels heeft verricht in zwaar transport en materieel. GoodFuels houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame alternatieven, waarbij onze focus iets meer is komen te liggen op de scheepvaart. Bovendien werd het uitleveren van de duurzame brandstoffen voor road en rail al door Dalergy verzorgd. Wij zijn daarom blij dat we in Dalergy een partij hebben gevonden die ons merk bij road en rail verder gaat uitbouwen tot het meest duurzame brandstofmerk van Nederland.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.