Daimler verzelfstandigt truckdivisie

Daimler splitst zich op in een auto- en een truckdivisie. Laatstgenoemde wordt naar de beurs gebracht. Daimler-topman Ola Källenius denkt dat de aparte bedrijven in hun markten slagvaardiger worden. Na het bericht steeg het aandeel Daimler meteen flink op de beurs.

Daimler Trucks is over heel de wereld actief met in totaal zeven truckmerken. Het bedrijf telt 100.000 personeelsleden. De truckdivisie had al een eigen raad van bestuur. Via de raad van commissarissen wil Daimler toch invloed houden op de truckdivisie. De bestelwagendivisie blijft bij het autobedrijf van Daimler. De divisie Financieringen en Mobiliteitsdiensten wordt verdeeld over de auto- en truckdivisie.

Traton

De splitsing in auto- en truckdivisie moet voor het einde van het jaar zijn doorgevoerd. Eerder al splitste Volkswagen zijn truckdivisie af. Die werd als Traton apart naar de Frankfurter beurs gebracht.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3314 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.