Daily Logistics Group (DLG) neemt Gist Nederland over

Per 28 augustus aanstaande neemt de Daily Logistics Group  (DLG) de logistieke activiteiten en de daarbij betrokken medewerkers van Gist Nederland over. Het betreft hier de overname van de logistieke diensten in de Benelux en naar het Verenigd Koninkrijk van voornamelijk bloemen en planten.

De overname van activiteiten betreft een DC te Bleiswijk, 145 eenheden en 75 medewerkers en is een verdere versterking op de bestaande dienstverlening van de Daily Logistics Group (DLG). Door de overname ontstaat er voor DLG een directe specialisatie in dit marktsegment die volgens het bedrijf waarde toevoegt aan het netwerk in de Benelux en de Export naar het Verenigd Koninkrijk.

“We zien de overname van deze activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. De snelle veranderingen in de gehele toeleveringsketen heeft ons strategisch doen besluiten ons dienstenportfolio uit te breiden en te versterken. Wij signaleren dat het bloemen- en plantensegment uitstekend past bij onze bestaande diensten. Met de overname van Gist Nederland creëren wij direct een stevig marktaandeel binnen dit marktsegment. Schaalgrootte is noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector,” aldus Joost Visbeen, CEO van de Daily Logistics Group (DLG).

Familiebedrijf

Julian Bailey, MD van Gist Nederland: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als DLG terecht zijn gekomen”.

Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring. DLG haar kracht zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt  multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

Gist heeft meer dan 6.000 werknemers in dienst. Bekende klanten zijn Starbucks, Marks and Spencer en 2 Sisters Food Group.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3410 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.