Dachser koopt Müller Fresh Food Logistics

Dachser neemt Transportgroep A. Müller B.V. met hoofdkantoor in Holten, Nederland over. Deze overname omvat de warehouses en het wagenpark van geconditioneerde vrachtwagens maar niet Müller European Truck en Trailer Care. De bedrijven noemen geen overnameprijs. De definitieve overname is momenteel in afwachting van goedkeuring door de ACM.

Müller is actief in de markt onder de naam Müller Fresh Food Logistics. In 2021 genereerden de 770 food logistieke medewerkers van het bedrijf zo’n 90 miljoen euro aan inkomsten, waarmee het een van de toonaangevende aanbieders van foodlogistiek in Nederland is. Dachser zal niet de bedrijfswagenwerkplaatsen van Müller overnemen (Müller European Truck en Trailer Care), waar nog eens 80 mensen werken. De aandeelhouders van Müller blijven de servicegarage zelfstandig runnen, onder leiding van Anton Müller.

Müller, opgericht in 1938 in Holten, heeft vijf vestigingen in Nederland en een in Tsjechië. Als full-service logistiek dienstverlener biedt Müller diensten aan in warehousing, transport en distributie in de segmenten ambient, fresh en diepvries. Het portfolio van het bedrijf omvat daarnaast opslag in alle temperatuur bereiken en klant specifieke diensten met toegevoegde waarde. De ceo van Müller, Jan-Peter Müller, blijft aan het roer, ondersteund door zijn vertrouwde en gevestigde managementteam.

“Müller is al jaren toonaangevend in de Nederlandse markt voor met name geconditioneerde levensmiddelen logistiek”, zegt Müller-CEO Jan-Peter Müller. “Als onderdeel van Dachser hebben we nu niet alleen toegang tot Dachser’s Food Logistics netwerk in Duitsland, maar ook tot Dachser’s European Food Network dat 34 landen bedient. Dit betekent dat we onze klanten geheel nieuwe mogelijkheden kunnen bieden, met name in de export van food groupage. Voor Müller opent de overname een aanzienlijk groeipotentieel binnen een snelgroeiend internationaal familiebedrijf. Dit zorgt voor een uitstekend en betrouwbaar vooruitzicht, met name voor onze medewerkers en klanten.”

In de toekomst zullen de klanten van Dachser gebruik kunnen maken van het fijnmazige distributienetwerk van Müller in Nederland. Müller bedient dit netwerk met een eigen wagenpark van 350 trucks en 400 trailers en met meer dan 400 chauffeurs in dienst. Inclusief Müller heeft Dachser 1300 mensen in dienst in Nederland op 12 locaties.

“Voor Dachser is de overname van Müller in Nederland een belangrijke stap in de richting van uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten in de Benelux”, zegt Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics. “Met deze overname stellen we hoogwaardige distributiecapaciteit veilig voor onze Duitse en Europese klanten in de belangrijkste voedingsmarkt van Nederland.”

“Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de topprioriteiten van Müller, iets wat we echt gemeen hebben”, zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics van Dachser. “De waarden van Müller als familiebedrijf passen ook perfect bij Dachser.” Hij voegt eraan toe dat de grootste troef van Müller zijn personeelsbestand is: “Müller staat in de markt bekend om zijn hooggekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers – in de kantoren, logistieke centra en achter het stuur. Zij maken het bedrijf zo succesvol.”

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *