Collicare Logistics neemt Belga Transport over

ColliCare Logistics neemt per 1 oktober 2021 het personeel en de activiteiten van het in Roden gevestigde transportbedrijf Belga Internationaal Transport V.O.F. over. Het Drentse familiebedrijf is sinds 1928 actief in het goederenvervoer en is de laatste decennia uitgegroeid tot een specialist in transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Met de overname is de continuïteit van Belga Internationaal Transport gewaarborgd en zullen de twee bedrijven hun krachten bundelen om hun transportdiensten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk te versterken.

ColliCare Logistics heeft al enkele jaren haar eigen douane-afdeling en houdt zich sinds begin 2020 ook bezig met douanezaken betreffende het Verenigd Koninkrijk. Om de dienstverlening van Belga Transport na de brexit te verstevigen, heeft de algemeen directeur Jan Belga in september 2021 besloten om het familiebedrijf te verkopen aan ColliCare Logistics.

Dankzij deze overname breidt ColliCare Logistics haar dienstverlening uit met extra kennis en vrachtwagencombinaties. De activiteiten van Belga Internationaal Transport zullen vanaf 1 oktober gecoördineerd worden door medewerkers van beide bedrijven onder de naam ColliCare Logistics. De dagelijkse operatie zal plaatsvinden vanuit het in Groningen gevestigde kantoor van ColliCare Logistics. Huidig algemeen directeur Jan Belga zal betrokken blijven en wordt per 1 oktober onderdeel van het team van ColliCare Logistics.  

“Na een meerjarige samenwerking met Belga Internationaal Transport was het bundelen van onze krachten een logische vervolgstap. Hiermee versterken we samen onze positie als aanbieder van een totaalpakket voor transport van en naar het Verenigd Koninkrijk”, zegt Frits Potze, directeur van Collicare Logistics.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *