ChargePoint neemt ViriCiti over

Oplaadnetwerk ChargePoint Holdings, actief in Noord-Amerika en Europa, kondigt de overname aan van ViriCiti, een aanbieder van elektrificatie-oplossingen voor elektrische bussen en commerciële wagenparken. Met de overname is een bedrag gemoeid van 75 miljoen euro.

De integratie van het dienstenaanbod van ViriCiti helpt klanten van ChargePoint hun elektrische activiteiten te optimaliseren, met onder andere batterijbeheer, laadstationbewaking, telematica voor OEM’s van voertuigen, voertuigonderhoud en gegevens over voertuigactiviteiten. “De toekomst van wagenparken is elektrisch en laadoplossingen die zijn geïntegreerd in de vele bedrijfssystemen in huidige depots is essentieel voor succesvolle elektrificatie”, zegt Pasquale Romano, president en ceo van ChargePoint. “Door de mogelijkheden in voertuigbeheer van ViriCiti toe te voegen aan ons wagenparkportfolio kan ChargePoint meer functionaliteiten bieden aan eBus- en commerciële wagenparkbeheerders, en blijven we ook nog beschikbaar voor integratie met andere, bestaande voertuigbeheer-providers. Nu wagenparken van alle soorten in Noord-Amerika en Europa blijven elektrificeren, benadrukt deze gecombineerde oplossing het belang van software voor EV-oplaadsystemen en biedt het een operationele inzetbaarheid tegen lage kosten.”

Kantelpunt

ViriCiti is opgericht in 2012 en heeft op dit moment meer dan 50 medewerkers in Nederland en de VS, die ongeveer 150 wagenparkbeheerders ondersteunen met 2500 genetwerkte poorten en 3500 verbonden voertuigen in beheer. Klanten van ViriCiti zijn onder andere Arriva, Berliner Verkehrsbetriebe, Chicago Transit Authority, Gillig, Keolis, King County Metro, Metropolitan Transit Authority (New York), PicNic, San Francisco Municipal Transportation Authority en Toronto Transit Commission. Freek Dielissen, ceo van ViriCiti: “De afgelopen negen jaar was het onze missie om wagenparkbeheerders te helpen hun elektrische activiteiten te beheren. Vandaag de dag bevindt emissievrij transport zich op een kantelpunt en we zijn verheugd om ons aan te sluiten bij ChargePoint, ons complementaire aanbod te integreren en deze middelen aan te wenden om de elektrificatie van wagenparken in een sneller tempo in heel Noord-Amerika en Europa mogelijk te maken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.