Bosch en Qingling samen in brandstofceltechniek

Automotive toeleverancier Bosch heeft met bedrijfswagenfabrikant Qingling Motors een joint venture opgericht voor de productie van brandstofcellen voor de Chinese markt.

Het nieuwe bedrijf heet Bosch Hydrogen Powertrain Systems en moet bijdragen aan de ontwikkeling van de Chinese markt voor brandstofcellen en de transformatie van de Chinese auto-industrie.

Tijdpad

Volgens een plan van de China Society of Automotive Engineers kunnen er in China in 2030 al zo’n miljoen voertuigen rondrijden met een brandstofcelsysteem. De joint venture is opgericht om alle Chinese voertuigfabrikanten te kunnen voorzien van brandstofcelsystemen. De componenten hiervoor worden geleverd door Bosch, voornamelijk vanuit de fabriek in Wuxi. Kleinschalige productie start dit jaar al. Later dit jaar zal een testvloot van zeventig Qingling-trucks, uitgerust met de brandstofcelmodule van Bosch de weg op gaan. Marktbreed komt de toepassing ergens in 2022/2023 beschikbaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 553 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.