Bloemenveiling mag transporteurs overnemen

Bloemenveiling Royal Flora Holland mag de transportbedrijven De Winter, Van Zaal en Wematrans overnemen, laat de Autoriteit Consument en Markt weten. Het nieuwe transportbedrijf gaat Floriway heten.

Floriway wordt volgens de bloemenveiling een zelfstandig transportbedrijf dat logistieke diensten levert voor sierteeltproducten. Floriway wil zich onderscheiden door een koppeling aan de digitale marktplaats Floriday. Met een druk op de knop kan straks, indien gewenst, de logistieke afwikkeling en het transport worden geregeld. Dit wordt een volledig geïntegreerd proces. De bloemen en planten worden dan opgehaald en afgeleverd op de plek en in het tijdvak dat klanten wensen. Via track en trace kunnen klanten de bestelling volgen. Kwekers, kopers en retailers hebben volgens de veiling de vrije keuze om gebruik te maken van de transportdiensten van Floriway. Van enige verplichting is volgens de veiling geen sprake, ook niet bij levering op een veilinglocatie of afvoer vanaf een RFH-locatie.

Bestaande afspraken

Toekomstig algemeen directeur van Floriway,Toon Vos: “Het is belangrijk voor kwekers en kopers te weten dat de betrokken vervoerders hun eigen klanten blijven bedienen en dat de bestaande afspraken met vervoerders gelijk blijven. Ook in de toekomst kunnen klanten gebruik maken van de vervoerder die hun voorkeur heeft. We willen op eigen kracht klanten voor ons winnen.”

De komende tijd verandert er niets voor de klanten van de verschillende transportbedrijven. Vanaf heden start Floriway met de integratie van de verschillende bedrijven. Op termijn zullen de bedrijven onder de nieuwe naam Floriway gaan opereren”, zegt Vos.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *