Berger Bergnet neemt Smits kraan- en sleepbedrijf over

Bergnet neemt per 1 december 2021 Smits kraan- & sleepbedrijf over. Smits is net als Bergnet actief in auto- en vrachtwagenberging in Haarlem en  Amsterdam. Met de overname gaan de werkzaamheden, personeelsleden en het grootste deel van het wagenpark van Smits over naar Bergnet.

“Doordat de verzorgingsgebieden van beide bedrijven elkaar deels overlappen, verwacht Bergnet de bezettingsgraad van de bergingsvoertuigen te kunnen verhogen en aanrijtijden nog verder te verkorten,” aldus Sander Vlaar, directeur-eigenaar van Bergnet.

De voornaamste werkzaamheden van Smits zijn het bergen van personenauto’s en vrachtwagens op het hoofdwegennet (autosnelwegen) rond Amsterdam en Haarlem. Bergnet verwacht voor de toekomst een substantiële toename van het verkeer op de autosnelwegen waardoor deze overname goed past in de groeistrategie van Bergnet, schrijft het bedrijf.

Aan de bergingswerkzaamheden op de Nederlandse snelwegen worden door wegbeheerder Rijkswaterstaat, in het belang van doorstroom en veiligheid, hoge eisen gesteld. Omdat de regie van berging en pechverplaatsing rond Amsterdam na de overname in één hand komt, verwacht Bergnet nog beter bij te kunnen dragen aan de veiligheid en doorstroming op de snelwegen.
 
Autohulpdienst Bergnet is opgericht in 2002 door Nicole en Sander Vlaar en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grotere autobergingsbedrijven van Nederland. Vanuit vestigingen in Amsterdam, Amersfoort, Lelystad, Almere, Blaricum en Haarlem verricht Bergnet 24/7 autoberging-, pechhulp- en transport werkzaamheden voor vracht- en personenauto’s. Na de overname heeft Bergnet heeft ca.110 medewerkers in dienst en een vloot van 80 bergingsvoertuigen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.