Amerongen Kamphuis plotseling failliet

Kort voor het afgelopen weekend werd het Barneveldse transportbedrijf Amerongen Kamphuis plotseling failliet verklaard. Zo plotseling, dat chauffeurs in het buitenland, die afgelopen week geen salaris kregen, hun auto moesten stil zetten en tot na het weekend, vandaag dus, bij hun truck moesten blijven.

Het is het dramatische einde van een samenvoeging van Amerongen Kamphuis met het Belgische bedrijf Sitra uit Ieper. Laatstgenoemde nam Amerongen Kamphuis in 2018 over. Gesproken werd toen over een win-win situatie en een gezamenlijke omzet van 200 miljoen. Bij Amerongen Kamphuis, een bedrijf dat ontstond uit de samenvoeging van genoemde bedrijven, die in Barneveld elkaars buren waren, werkten 150 mensen en bestond het wagenpark uit circa honderd trekkende eenheden.

Afgelopen weekend verschenen berichten op sociale media en bij Omroep Gelderland over chauffeurs die noodgedwongen in het buitenland bij hun truck moesten blijven. Die zouden nu onverzekerd zijn en de tolkasten, verplicht in Duitsland, zouden zijn afgeschakeld. Het bedrijf reed voornamelijk met koel-vriesproducten. Vandaag zou moeten blijken of de trucks die nog ‘vast’ staan, weer verder mogen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3411 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.