Alle trailers van Estron in beheer bij TIP

Estron heeft ervoor gekozen om de gehele trailervloot uit te besteden aan TIP. In deze samenwerking brengt Estron 150 trailers uit de bestaande vloot onder in een Sale & Leaseback constructie en verruilt het honderd oudere trailers voor jongere uitvoeringen. Bovendien neemt TIP het beheer op zich van onder andere het onderhoud van de trailers.

Estron is een logistieke dienstverlener met een strategische ligging in de Rotterdamse haven. De diensten die ze aanbieden bestaan uit wegtransport, ocean freight, luchtvracht en Value Added Services. De huidige trailervloot bestaat voornamelijk uit schuifzeilen opleggers met beveiligde zeilen. Om zich beter te kunnen focussen op de core business, heeft Estron ervoor gekozen om het beheer van de trailervloot uit te besteden aan TIP in een vernieuwde samenwerking. Dit is volgens betrokkenen de meest logische stap in de relatie tussen Estron en TIP die jaren geleden is begonnen met het huren van trailers en die de laatste jaren is uitgebreid met onderhoud van het materieel.

Sale & Leaseback

Een eerste stap in deze samenwerking is het onderbrengen van 150 trailers uit de bestaande vloot van Estron in een Sale & Leaseback constructie. Bij deze leasevorm verkoopt Estron de trailers aan TIP en leaset deze vervolgens direct weer terug. Het grootste voordeel van deze constructie is dat het kapitaal vrijkomt dat vastzit in het materieel. Dit kapitaal kan Estron vervolgens vrij inzetten om bijvoorbeeld het bedrijf te laten groeien. Een ander belangrijk voordeel is dat Estron op deze manier gebruik kan blijven maken van de trailers zoals ze gewend is.

Naast Sale en Leaseback, heeft Estron ervoor gekozen om 100 oudere trailers uit de vloot te vervangen door jongere trailers. Hierdoor kan Estron gebruik maken van nieuwere technologieën en zorgt het voor minder downtime doordat de oudere trailers veel onderhoud vergen. De vloot kan hierdoor weer optimaal ingezet worden.

Trailerbeheer via TIP

Estron heeft er bovendien besloten om het beheer van de trailers bij TIP onder te brengen. Hieronder vallen onder andere traileronderhoud, banden en schadeherstel. Door deze uitbesteding heeft Estron volgens TIP geen omkijken meer naar de trailers. Het onderhoud bij TIP wordt uitgevoerd in de eigen trailerwerkplaatsen. Door de landelijke dekking en mobiele werkplaatsen, kan Estron op iedere gewenste locatie gebruik maken van de diensten van TIP.   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *