Aanval met ransomware op Broshuis

Trailerbouwer Broshuis uit Kampen is in de ochtend van zaterdag 29 januari getroffen door een aanval met ransomware. Daarbij heeft een derde partij toegang geforceerd tot de systemen van Broshuis, waarbij data zijn versleuteld en mogelijk ook gestolen. De omvang en de aard van de betrokken data worden nog onderzocht.

Namens de directie laat directeur Pieter-Bas Broshuis weten: “We doen daartoe momenteel samen met externe specialisten onderzoek naar, evenals naar de oorzaak en gevolgen van de aanval voor de medewerkers, klanten, leveranciers en bedrijfsvoering. We zijn in contact met de autoriteiten en er is een melding gedaan bij De Autoriteit Persoonsgegevens.”

Onzekerheid

“Veiligheid en openheid staat bij Broshuis voorop. We realiseren ons dat de huidige situatie onzekerheid met zich meebrengt en dat raakt ons zeer. We werken daarom continu aan het behouden en versterken van onze veiligheid, ook op digitaal gebied. We gebruiken deze gebeurtenis om te leren en verder te verbeteren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 622 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *