Wijlhuizen koopt Truck en Trailer Groep Beverwijk

De in Arnhem gevestigde groothandel Wijlhuizen breidt met de overname van Truck en Trailer Groep Beverwijk de stevige positie in de Benelux verder uit.

Na enkele jaren van stevige autonome groei wil Wijlhuizen extra versnellen met deze overname in Noordwest Nederland. De groothandel voegt middels de overname enkele miljoenen extra omzet toe aan het portfolio. In 2020 wist de Arnhemse groothandel ondanks de corona-perikelen een omzet te realiseren van ruim 50 miljoen euro (Wijlhuizen Group 80 miljoen euro).

“Truck en Trailer Groep Beverwijk is een gevestigde naam in de regio”, zegt Jim Bronkhorst, CEO van Wijlhuizen Group. Vorig jaar zijn wij met TTGB in contact gekomen en al snel zagen wij beiden voordelen in het toevoegen van het bedrijf aan Wijlhuizen. Voor de klanten van TTGB betekent de overname een verdere toename van het serviceniveau en een uitgebreider assortiment, terwijl Wijlhuizen de positie in Noord Holland verder verstevigt. “Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten in goede handen zijn bij de mensen van Wijlhuizen”, zegt Peter Gomes. De ondernemer en eigenaar van Truck en Trailer Groep Beverwijk was specifiek op zoek naar een partij die zijn klanten goed zou kunnen faciliteren. “Met name op het gebied van logistieke service, technische kennis en digitalisering is Wijlhuizen dé speler op de Nederlandse markt. Onze klanten hebben nu direct toegang tot deze dienstverlening.”

De activiteiten van Truck en Trailer Groep Beverwijk zullen per 1 augustus worden voortgezet vanuit de locatie van Wijlhuizen Zaandam. De medewerkers van beiden bedrijven zijn vanaf dat moment bereikbaar via de bekende contactgegevens van Wijlhuizen Zaandam.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 351 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *