VSE verwacht groei na overname door Hübner

Nu VSE is overgenomen door het Duitse Hübner, ontstaan voor VSE veelbelovende, nieuwe perspectieven. De markt voor VSE zal flink gaan groeien, verwacht het bedrijf. De Europese verkoop van trailerstuursystemen is ondergebracht bij IMS Group uit Barneveld.

VSE heeft de afgelopen jaren een groei doorgemaakt en is bij steeds meer klanten een begrip geworden. Groei is in veel gevallen aanleiding om de organisatie aan te passen, om slagvaardiger in de markt te komen te staan. Onlangs werd bekend dat de stuursystemen voor trailers binnen Europa verkocht gaan worden door de IMS Group uit Barneveld. Daardoor kan VSE zich beter richten op waar ze goed in is: Engineering voor stuur- en veersystemen en die verkopen voor trucks. IMS Group is juist sterker in commerciële taken voor trailers. Commercieel personeel dat tot nu toe bij VSE werkte, komt op de loonlijst van IMS Group te staan. VSE verkoopt zelf nog trailerstuursystemen buiten Europa.

Chassis Technology

Hübner is een technisch familiebedrijf dat met de komst van VSE een nieuwe divisie realiseert: Chassis Technology. Hübner weet dat de producten van VSE ook goed passen bij de ondersteltechniek van stadsbussen. Hübner heeft al het bedrijf Hemscheidt in de groep, een Duitse toeleverancier van chassisdelen in de truck- en buswereld.

“Software, elektronica en systeemkennis zal VSE in deze nieuwe divisie inbrengen”, legt technisch directeur Rik de Zaaijer van VSE uit. “Dat gaat niet alleen om bussen , maar ook om techniek voor militaire voertuigen en treinen. Een en ander leidt voor VSE tot een flinke verbreding van de markt en een vergroting van commerciële mogelijkheden.”

“Hübner heeft sinds jaar en dag uitstekende contacten in de buswereld. Zij speelt goed in op de groeimarkt van elektrische bussen die nu ontstaat. Met VSE erbij en met Hemscheidt wil Hübner hier het verschil gaan maken”, zegt Dick Lodder, algemeen directeur van VSE.

ISO Normering

Door zich verder te ontwikkelen onder de vleugels van Hübner, openen zich voor VSE nog andere perspectieven, die het bedrijf op de kaart zullen zetten bij tal van multinationale klanten. “We vallen straks onder de ISO 26262 normering. Dat is een kwaliteitsnorm die zich focust op veiligheid van elektrische circuits en elektronische systemen in de automotive sector. Als klein bedrijf kun je die norm  nooit halen. Nu wordt het een formaliteit”, zegt Lodder. “Grote OEM’s en klanten zoals defensie vragen erom. Zonder die normering kom je niet binnen.”

    

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.