Nissens introduceert turbochargers voor trucks

Na in 2018 de eerste turbochargers voor personenauto’s te hebben uitgebracht komt onderdelenfabrikant Nissens nu ook met een zestiental turbochargers voor vrachtwagens. Hiermee kan Nissens voorzien in de vervanging van 240 originele onderdeelnummers. De fabrikant claimt daarmee de meest populaire vrachtwagenmodellen in Europa te kunnen bedienen.

Operationeel manager voor turbochargers bij Nissens, Birger Strand: “Wij begrijpen het grote belang van kwaliteit, betrouwbaarheid en hoge prestaties in bedrijfsvoertuigen. Na de succesvolle ontwikkeling van turbochargers voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens zijn we nu klaar om deze geavanceerde motoronderdelen verder te ontwikkelen met het oog op de zeer veeleisende vrachtwagenmarkt. De expertise die wij hebben opgedaan bij de fabricage van onderdelen voor koel- en airconditioningsystemen voor vrachtwagens, en de knowhow van onze unieke, volledig ontwikkelde turbo’s, hebben ons in staat gesteld om de volgende stap te zetten in de sector van de turbo’s. Met de introductie van Nissens’ turbo’s voor vrachtwagens willen we één van de meest efficiënte en concurrerende aftermarketproducten in dit segment  aanbieden aan onze klanten.”

Nieuw ontwerp

Productmanager Christian Germain Rosendahl vult aan: “We hebben een uniek product ontworpen, waarbij wij ons concentreerden op het herontwerpen van de interne onderdelen van de turbo’s en aandacht besteedden aan elk detail. Onze turbochargers zijn perfecte vervangers voor de originele onderdelen. Dit betekent dat het vermogen, het brandstofverbruik en de emissies van de truck met de door Nissens gemonteerde turbocharger niet zullen veranderen. Het is een gemakkelijk te installeren, geoptimaliseerde en duurzame vervanging. Daarom weten wij dat onze turbo onmisbaar is voor alle vrachtwagenparken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 560 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.