MAN getroffen door uitvallende toeleveringen uit Oekraïne

De vrachtwagenfabrieken van MAN in München, Krakow, Salzgitter en Wittlich staan al sinds 14 maart stil. De oorzaak is dat de beschermhulzen om kabelbomen, die uit Oekraïne komen, niet tot nauwelijks meer geleverd worden.

Man zegt dat het meteen na het uitbreken van de oorlog op zoek is gegaan om de productie van deze omhulsels uit andere landen te betrekken. Daarmee zijn echter enkele maanden gemoeid. Als een gevolg hiervan is voor het personeel dat in genoemde fabrieken werkzaam is, werktijdverkorting aangevraagd. Het gaat om circa 11.000 man personeel, zegt MAN.

Levertijden

Een ander ernstig gevolg is dat klanten langer moeten wachten op hun nieuwe MAN. De fabrikant biedt klanten de mogelijkheid om hun bestelling te annuleren. Op een later tijdstip kan dan alsnog een bestelling worden geplaatst, wanneer de leveringszekerheid weer een vanzelfsprekendheid is geworden.

Op de foto afgedekte chassis, die pas later afgebouwd kunnen worden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.