Krone sluit overeenkomst met Alltrucks

Trailerfabrikant Krone heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de onafhankelijke keten van bedrijfswagenwerkplaatsen Alltrucks. Het netwerk van Alltrucks, een keten die in 2013 werd opgericht door de remspecialisten Knorr en Bosch, alsmede onderdelenleverancier ZF, telt in heel Europa inmiddels zevenhonderd steunpunten in veertien Europese landen.

Krone stelt dat klanten van Alltrucks door de samenwerking gaan profiteren van de OE-expertise van de trailerfabrikant. Krone heeft hiermee natuurlijk ook ineens veel meer onderdelen-outlets. De komende maanden worden de Alltrucks-vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voorzien van Krone-expertise en -onderdelen. De andere Europese landen volgende de komende maanden.

Celsineo

Krone maakt er geen geheim van dat de komst van de eigen koelmachine een rol heeft gespeeld bij het nemen van deze stap. Krone wil bewerkstelligen dat monteurs op Alltrucks-vestigingen getraind worden in de omgang met deze koelmachine, die Krone ontwikkelde samen met Liebherr. Het is de bedoeling dat ook onderdelen van deze nieuwe koelmachine binnenkort bij Alltrucks verkrijgbaar zullen zijn.

Nederland

Voor ons land heeft de samenwerking met Alltrucks vooralsnog weinig impact. De keten van onafhankelijke werkplaatsen heeft in ons land alleen vestigingen in Helmond, Nisse, Hapert, Hillegom en in Waddinxveen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.