Koning opent nieuwe batterijfabriek Eleo

Koning Willem-Alexander heeft op 26 januari, op de Automotive Campus in Helmond, de openingsceremonie verricht voor de nieuwe batterijfaciliteit van Eleo. Hij deed dat door met een elektrische graafmachine de eerste batterijmodule te onthullen die door de fabriek werd geproduceerd.

“De opening van onze fabriek is een bijzonder moment voor het hele team, dus we zijn erg trots dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de officiële opening van onze nieuwe faciliteiten heeft verricht”, zegt Bas Verkaik, mede-oprichter van Eleo. “Met deze fabriek kunnen we onze capaciteit aanzienlijk vergroten om aan de groeiende vraag naar onze batterijsystemen te voldoen. Sterker nog, onze fabriek dient als blauwdruk voor verdere internationale expansie in de komende jaren.”

De batterijmodules worden in de fabriek volledig geautomatiseerd geassembleerd. De fabriek beslaat een oppervlakte van drieduizend vierkante meter, met plannen om het vloeroppervlak van de faciliteit te verdrievoudigen tot negenduizend vierkante meter.

Bedrijfsvoertuigen

Sinds de oprichting in 2017 richt Eleo zich op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige batterijsystemen voor een breed scala aan toepassingen – van bouw- en landbouwmachines tot bedrijfsvoertuigen. In 2022 verwierf het Japanse industriemerk Yanmar een meerderheidsaandeel in Eleo.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 665 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *