Hofmeister & Meincke naar Benelux

Hofmeister & Meincke GmbH en Hoppe-Truck-Hydraulik GmbH & Co. KG uit Duitsland, breiden de commerciële activiteiten uit in de Benelux per 1 augustus 2022.

Onderdelenleverancier Hofmeister & Meincke GmbH (Bremen) is met 18 vestigingen in heel Duitsland een dochteronderneming van de Fricke Group in Heeslingen. Het bouwt voort op een combinatie van jarenlange ervaring (sinds 1908) als handelsonderneming en OEM-fabrikant.

Als full-service provider biedt Hofmeister & Meincke een portfolio van meer dan 650.000 producten. Hiervan zijn er meer dan 45.000 op voorraad. Het productassortiment bestaat uit OE-componenten, accessoires, carrosseriekits en assemblages, reserveonderdelen van bekende OEM-fabrikanten evenals eigen merkproducten en reserveonderdelen van Master’s Best en werkplaatsuitrusting. De carrosseriekits en assemblages zijn getest en gecertificeerd volgens de laatst gestelde eisen.

Een bijzondere zorg van Hofmeister & Meincke GmbH is om altijd in te spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen in de industrie. De afgelopen jaren heeft Hofmeister & Meincke GmbH een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van de CO2-uitstoot door o.a. het gewicht van voertuigcomponenten te verminderen. Andere projecten omvatten de productie van opbouwen voor voertuigen met alternatieve aandrijvingen, alsmede de continue verbetering van de veiligheid in het transport.

Truckhydraulica

Dochterbedrijf Hoppe-Truck-Hydraulik GmbH & Co. KG uit Ibbenbüren is sinds maart 2018 onderdeel van Fricke Group. HTH-Hoppe-Truck-Hydraulik GmbH & Co. KG is de specialist in truckhydraulica, gereedschapskisten en dieseltanks. Op het gebied van truckhydraulica levert HTH de plug-and-play oplossing voor een eenvoudige en tijd geoptimaliseerde montage uit de truckuitrusting voor kipper opleggers of walking floor voertuigen. Een bijzondere highlight is het hydraulische kiepsysteem, eventueel met een dubbel retoursysteem voor nog hogere daalsnelheden, ook bij lichte aluminium kiepbakken.

HTH heeft gereedschapskisten uit kunststof, aluminium, RVS, gegalvaniseerde of gelakte uitvoeringen in het assortiment. Met in totaal 146 verschillende maten en uitvoeringen biedt HTH het breedste productassortiment in dit productsegment. Ook speciale afmeting gereedschapskisten of gereedschapskisten voor speciale voertuigen worden individueel op klantwens vervaardigd. HTH biedt ook op maat gemaakte dieseltanks specifiek voor voertuigbouw en speciale ombouwen. In een aluminium uitvoering kunnen speciale tanks geproduceerd worden die van standaard afmetingen afwijken. Daarnaast zijn voor alle gangbare vrachtwagenmodellen dieseltanks leverbaar om te wisselen of om te bouwen met alle aanbouwdelen die benodigd zijn.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 328 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.