DT Spare Parts breidt assortiment oliepompen uit

DT Spare Parts, een merk van Diesel Technic, heeft onlangs zijn assortiment oliepompen verder uitgebreid. DT Spare Parts biedt nu meer dan honderd verschillende oliepompen voor trucks, bussen en bestelwagens. Hieronder bevinden zich ook grote DC 16-motoren, die niet alleen in trucks worden toegepast, maar ook zware industriële toepassingen kennen.

De oliepompen worden in het eigen testcentrum van Diesel Technic getest. Daar vindt een simulatie plaats door onder gecontroleerde omstandigheden de druk en de doorstroming van de oliepomp te meten. Op basis van deze testen en de kwaliteitsnormen biedt DT Spare Parts 24 maanden garantie op zijn oliepompen.

Montage

Voor een oliepomp is niet alleen de kwaliteit van belang, maar ook een juiste montage. “Een perfecte aansluiting met de tandwielen is noodzakelijk”, zegt algemeen manager van Diesel Technic Benelux, Onno Hannessen. “We hebben een hoogwaardig profiel van de tanden dat we ook kunnen garanderen door onze speciaal ontworpen tandwielmeetmachine. Het tandprofiel moet perfect aansluiten op het tegenstuk, voor een goede koppeloverdracht en weinig lawaai of trillingen. Bijzonder aan onze vertanding is dat deze extra is uitgehard waardoor slijtage minimaal blijft en een langere levensduur is gegarandeerd.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 560 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.