Bosch breidt waterstofportfolio uit

Bosch heeft zijn productportfolio voor waterstoftoepassingen uitgebreid. De toeleverancier biedt nu ook componenten voor waterstoftanksystemen, zoals tankkleppen en drukregelaars. Bosch is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Italiaanse OMB Saleri, waarmee de producten gezamenlijk verder worden ontwikkeld.

Bosch verwacht dat in 2030 ongeveer één op de acht nieuw geregistreerde bedrijfsvoertuigen wereldwijd zal worden aangedreven door een brandstofcel. Bosch en OMB Saleri hopen dat hun partnerschap hun marktposities in de waterstofsector zal uitbreiden. Hun samenwerking omvat een overeenkomst voor verschillende producten met betrekking tot waterstofopslagoplossingen bij een druk van 350 bar en 700 bar. Gezamenlijk ontwikkelen beide partijen nu de bestaande producten verder en optimaliseren deze voor volumeproductie. 

Investeren in waterstof

Bosch is van mening dat waterstof een mooie toekomst heeft als energiedrager en investeert fors op dit gebied. Van 2021 tot 2024 wil het bedrijf ongeveer 600 miljoen euro investeren in mobiele brandstofceltoepassingen en nog eens 400 miljoen euro in stationaire toepassingen voor de opwekking van elektriciteit en warmte. Het portfolio voor voertuigen varieert van individuele sensoren tot de complete brandstofcelmodule.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 555 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.