bekeken: 144 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Omzet transport stijgt tiende kwartaal op rij

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 september 2019, 10:33

Leestijd: 1 minuut

De omzet van de transportsector is in het tweede kwartaal van 2019 met 3,7 procent gestegen. Het is het tiende kwartaal op rij dat de omzet in de sector stijgt.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van recente kwartaalcijfers. Alleen in de zeevaart daalde de omzet licht, verder droegen alle branches bij aan de stijging.

Wegvervoer

Het wegvervoer over de weg kende een groei van de omzet van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste groei werd geboekt door koeriersbedrijven (9,1 procent), gevolgd door de dienstverleners in de luchtvaart (9,0 procent).

Bij de opslag en de dienstverleners in het vervoer steeg de omzet in het tweede kwartaal van 2019 met 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De expediteurs, die een kleine 60 procent van de omzet bij de dienstverleners voor hun rekening namen en de op een na grootste branche binnen de transportsector zijn, behaalden dit kwartaal de kleinste omzetstijging (0,8 procent). Net als in de gehele transportsector werd ook in deze branche wel voor het tiende kwartaal op rij meer omzet behaald.

Weinig verandering

Ongeveer twee derde van de transportbedrijven verwacht voor het derde kwartaal van 2019 een vergelijkbare omzet. De belangrijkste reden dat de groei stokt, is het personeelstekort. Het aantal openstaande vacatures blijft nagenoeg constant.

Tags: , , ,

Allison neemt twee…Genmark verwacht verdere groei
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties