bekeken: 381 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Oegema kijkt vooruit bij eeuwfeest

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 16 juli 2019, 14:01

Leestijd: 1 minuut

Transportbedrijf Oegema uit Dedemsvaart bestaat dit jaar exact honderd jaar. Liever dan terugblikken kijkt directeur Sibbele Oegema vooruit. “Er zijn meer redenen om de beladingsgraad te verhogen.”

In een uitgebreid interview met Aftersales Truck komen enkele belangrijke actuele ontwikkelingen ter sprake, waaronder de noodzaak tot het verhogen van de beladingsgraad, niet alleen uit oogpunt van duurzaamheid.

Samenwerken

Sibbele Oegema, de vierde generatie die nu aan het roer staat van het familiebedrijf, noemt ook de rij- en rusttijden, en de aanstaande vrachtwagenheffing. “Doordat je je chauffeur niet zo lang kan laten rijden als je zou willen, moet je meerdere chauffeurs hebben. Soms moet je lading door anderen laten vervoeren en lading van anderen vervoeren. Sommige vervoerders hebben de neiging om hun lading te beschermen. Ze zijn bang om samen te werken. Samenwerken is het moeilijkste wat er is, maar als je distributievervoerder bent en de Benelux bedient op basis van 24 uurslevering, is dit de enige oplossing.”

LNG

Ook de komt van LNG als brandstof wordt bij Oegema met belangstelling bekeken. Dit najaar wordt een derde truck op LNG in het wagenpark opgenomen. Helemaal om is Sibbele Oegema echter nog niet. “Allemaal mooie techniek, dat zeker, maar het aantal tankpunten is mij nog te gering.”

Het complete interview met Sibbele Oegema is te lezen in nummer 4 van Aftersales Truck, dat vrijdag 30 augustus verschijnt.

Tags: , , , ,

Goederenvervoer stijgt 1,2…Bricklog benoemt oorzaken lage…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties