bekeken: 375 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Octrooi-rechtszaak Transtex tegen Wabco

DOMEIN: Wetgeving

Geplaatst op: 17 juli 2017, 12:33

Leestijd: 1 minuut

Transtex LLC en Transtex Composite hebben in de VS een rechtszaak wegens octrooischending aangespannen tegen Wabco Holdings en het Canadese dochterbedrijf Laydon Composites. Inzet is de vervaardiging en verkoop van zijplaten voor opleggers onder de handelsnaam TrailerSkirt.

De octrooien hebben betrekking op aerodynamische oplossingen en methoden voor het ontwerp en de fabricage van zijplaten. Mathieu Boivin, ceo en president van Transtex: “Wij investeren fors in onderzoek en ontwikkeling om te zorgen dat onze klanten de meest innovatieve producten aangeboden blijven krijgen.” In de ogen van Transtex gaat nu een ander gratis aan de haal met die kennis.

Ridge Corporation

Transtex bedient al meer dan tien jaar de vervoersindustrie van Noord-Amerika. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een branchegenoot wegens na-aperij voor de rechter daagt. In december 2012 beslechtte Transtex een geschil over octrooischending door Ridge Corporation in zijn voordeel. De concurrent produceerde en verkocht zijplaten onder de naam ‘Green Wing’. “Net als in het verleden is gedaan met andere concurrenten”, verklaarde Boivin, “zullen wij doorgaan met het nemen van proactieve maatregelen om ons merk en intellectueel eigendom te beschermen.”

Tags: , , ,

TIP bestelt duizend nieuwe…Financiële impuls voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.