bekeken: 688 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Noren en Zweden verduidelijken winterbandenregeling

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 september 2019, 14:26

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 1 juni is de wetgeving voor winterbanden voor trucks in Zweden en Noorwegen aangepast.

Nu het winterseizoen nadert, is het goed om bij grensoverschrijdend transport te weten welke eisen in de diverse landen worden gesteld aan truckbanden onder winterse omstandigheden. Voor Scandinavië is de aloude STRO-lijst per 1 januari 2019 komen te vervallen. Reden voor wat extra aandacht voor met name de eisen die gelden in Zweden en Noorwegen.

STRO-lijst

Branchemanager Edwin Brinksma van Vaco wil niet spreken van een aanscherping van de wetgeving, zoveel verschillen zijn er niet met hoe het tot 1 januari was geregeld. “Tot dat moment had je de zogenoemde STRO-lijst, een lijst van banden die werden gekwalificeerd als winterband. Met alle verschillen die er in Europa zijn tussen wat al dan niet als winterband geldt, acht de organisatie van STRO het niet meer zijn taak om die lijst van winterbanden samen te stellen. Voor Zweden geldt er daarom voorlopig als eis dat van 1 december tot 31 maart op alle assen minimaal een band moet liggen met een M+S-codering, met de aanvulling dat de band ontworpen moet zijn voor winterse omstandigheden. Het sneeuwvloksymbool volstaat, maar is dus niet verplicht. Dat geldt pas vanaf 2024. In Noorwegen geldt de verplichting van 15 november tot 31 maart en volstaat de M+S-codering.”

Bandveilig.nl

Om aan alle twijfel een einde te maken verwijst Edwin Brinksma graag naar de site Bandveilig.nl, die de brancheorganisatie op gezette tijden aanpast. Daar is per land de laatst geldende regelgeving te vinden.

TLN woedend over…Schmitz komt met een eigen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties