bekeken: 648 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Nikola Tre: waterstoftruck voor Europa

DOMEIN:

Geplaatst op: 5 november 2018, 17:37

Leestijd: < 1 minuut

Vanwege grote belangstelling van Europese klanten voor de Nikola One (die natuurlijk niet aan de eisen hier voldoet), komt Nikola ineens met de Nikola Tre.

De fabrikant zegt dat de eerste waterstoftruck voor Europa zal worden uitgerust met hoogwaardige besturing, remsysteem, 800 Volt gelijkstroom accu’s en 120 kW brandstofcel. Ook is voorzien in Level 5, dus volledig autonome techniek, die de chauffeur overbodig maakt. Nikola voegt toe dat de productie van de nieuwe truck rond dezelfde tijd begint als de Nikola One, dus rond 2022, 2023.

Noorwegen

De Nikola Tre heeft 500 – 1000 pk. De koper kan kiezen uit een 6×4 of een 6×2 chassis voor deze trekker, die een actieradius heeft van 500 tot 1200 kilometer. Nikola benadrukt dat de Tre voldoet aan de Europese eisen met betrekking tot maten en gewichten.

Volgend jaar beginnen de eerste tests in Noorwegen, zegt Nikola. Bekeken wordt waar in Europa het beste een fabriek kan worden gebouwd. Het bedrijf uit Phoenix werkt samen met Nel Hydrogen uit Oslo voor het realiseren van waterstoftankstations in de VS. Nikola zegt ook in Europa met Nel Hydrogen te willen samenwerken. In 2028 wil Nikola meer dan zevenhonderd waterstoftankstations operationeel hebben in de VS en in Canada. Elk station kan volgens Nikola dagelijks twee- tot achtduizend kilo waterstof produceren. In Europa zullen de eerste tankstations in 2022 geopend worden, is de bedoeling. Europa zou dan in 2030 een sluitend netwerk moeten hebben.

Nikola heeft tot op heden voor elf miljard dollar aan bestellingen van waterstoftrucks in de boeken staan, zegt het bedrijf.

Tholu gebruikt Drivers App van…KLG Europe eindelijk in Quote…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties