De 33 miljoen euro subsidie die het Rijk voor dit jaar ter beschikking had gesteld aan ondernemers voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen is vergeven. Dankzij de subsidie komen er dit jaar ruim 7500 elektrische bedrijfswagens bij.

Het aantal aanvragen voor de subsidie (maximaal 5000 euro per bedrijfswagen, 4500 euro gemiddeld) ligt dit jaar ruim een derde hoger dan in 2022, toen er ruim 5500 elektrische bedrijfswagens bij kwamen. De totaal beschikbare subsidie voor 2022 bedroeg 22 miljoen euro.

Zero-emissiezones

Staatssecretaris Heijnen: “Het is goed nieuws dat weer meer ondernemers overstappen. We zijn volop bezig met een grote omslag naar schoon verkeer in onze steden en dorpen. Zo’n 30 steden willen dat vanaf 2025 alle nieuwe bestelbussen en vrachtwagens in hun centra schoon rijden. Ik vind het heel verstandig dat ondernemers als ze dat kunnen daar nu op voorsorteren, nu de kans er is dat met subsidie te doen. En fijn voor ons allemaal; het is toch lekker als je pakketje in een stille en schone bestelbus wordt bezorgd.”

2024

Volgend jaar stelt het Rijk voor het laatst subsidie ter beschikking voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. Het gaat er daarbij van uit dat de aanschafprijs van een elektrische bedrijfswagen daarna, vanaf 2025, concurrerend is met die van een bedrijfswagen op diesel of benzine. Hoeveel subsidiebudget er in 2024 is wordt later dit jaar bekend, naar verwachting is dat meer dan het totale budget van 2023.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties