Per 1 april 2023 neemt Wijlhuizen de grossiersactiviteiten in truck- en trailerdelen over van Wago Parts in Vuren. Wago gaat zich na de overname volledig richten op de werkplaats voor truck- en traileronderhoud.

Met de overname van Wago Parts start Wijlhuizen een achtste vestiging op in Nederland. “Een belangrijke stap in onze groeistrategie”, zegt Sander Bredewout, adjunct-directeur van Wijlhuizen Group. “Een hoge servicegraad met drie levermomenten per dag is een belangrijke pijler onder onze dienstverlening. In de regio tussen onze vestigingen in Rotterdam, Tilburg en Arnhem hadden we wat dat betreft soms best een uitdaging. Doordat we nu ook in Vuren een locatie hebben kunnen we dit gebied veel sneller en beter bedienen. Daarnaast krijgen de eerder genoemde vestigingen ook meer ruimte, omdat hun routes minder grote afstanden hoeven te rijden.”

Werkplaats

Asse Bruinenberg, eigenaar van Wago (foto links), is duidelijk over zijn keuze om de onderdelenactiviteiten te verkopen aan Wijlhuizen. “We hadden al geruime tijd een goede samenwerking met Wijlhuizen, mede omdat we beiden onderdeel zijn van het PartsXpert-netwerk. Wij denken echter de komende jaren sneller te kunnen groeien met onze werkplaats. De werkplaats is ook nog eens een versterkende factor voor onze verhuur- en verkoopactiviteiten binnen Moving Floor Trailer Center. Door de verkoop aan Wijlhuizen hebben we voor zowel onze klanten als medewerkers een betrouwbare partner gevonden. Iets wat in de zoektocht naar een koper een belangrijke rol heeft gespeeld”, aldus Bruinenberg.

Locatie

De samenwerking tussen Wago en Wijlhuizen blijft ook in de toekomst bestaan. Zo zal Wijlhuizen hofleverancier zijn van de werkplaats van Wago en zullen de groothandelsactiviteiten ook plaatsvinden vanuit het huidige pand. Jim Bronkhorst, ceo Wijlhuizen Group (foto rechts): “Dat wij doorgaan vanaf de huidige locatie is eigenlijk heel erg logisch. Klanten van Wago Parts zijn veelal gevestigd rond deze locatie en we zien nog erg veel potentieel in deze regio. Daarnaast heeft Wijlhuizen al jaren een aantal grote klanten in deze regio die door de overname sneller en adequater geleverd kunnen worden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Recente Reacties