De TIP Group lanceert de TIP Mechanic Academy om trailermonteurs op te leiden. De opleiding gaat komend najaar van start in Canada, Denemarken, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland aan het begin van 2024.

Tijdens de opleiding worden leerlingen in negen maanden opgeleid tot TIP-gecertificeerde trailermonteurs in plaats van de standaard drie tot vier jaar. Bovendien krijgen de monteurs in opleiding een salaris dat afgestemd is op hun ervaringsniveau.

De TIP Mechanic Academy staat open voor iedereen die enthousiast is om aan de slag te gaan als trailermonteur. Het programma behandelt diverse soorten onderwerpen, waaronder traileronderhoud, diagnose, reparatie en veiligheid. Naast klassikale lessen in het opleidingscentrum in Venlo krijgen leerlingen praktische training in een van de werkplaatsen van TIP, waar ze onder begeleiding van ervaren mentoren aan trailers werken.

Programma

Het opleidingsprogramma bestaat uit klassen van maximaal acht tot twaalf leerlingen per klas. TIP streeft ernaar de deelnemers aan de TIP Academy na succesvolle afloop van de opleiding uitzicht te bieden op een vaste baan. Afgestudeerden van de TIP Mechanic Academy krijgen daarbij de mogelijkheid om aanvullende opleidingen te volgen en kunnen verder groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld als werkplaatsmanager of apk-keurmeester.

Negen maanden

“Monteurs zijn de helden van onze sector, en we vertrouwen op hen om onze klanten van dienst te zijn en hun wagenpark op de weg te houden. De TIP Mechanic Academy is een geweldige kans om nieuw talent aan te trekken. Het snelle leertraject zorgt ervoor dat leerlingen hun nieuwe kennis in slechts negen maanden in de praktijk kunnen brengen en een salaris ontvangen alsof ze zijn afgestudeerd aan een vierjarige opleiding”, zegt Hiske Damhuis, hoofd Human Resources.

Salaris

Tijdens het programma krijgen de monteurs in opleiding een startsalaris van 24.000 tot 30.000 euro bruto per jaar, afhankelijk van leeftijd en ervaring, met een salaris tot 31.000 euro bruto per jaar na succesvolle afronding van de opleiding. Daarnaast krijgen deelnemers aan de TIP Mechanic Academy 25 vakantiedagen, betaald overwerk, ADV-dagen, reiskostenvergoeding, een bonus voor het aandragen van nieuwe medewerkers en een long-service award programma. De inschrijvingen voor de TIP Mechanic Academy zijn nu geopend. Het programma zal in de herfst van 2023 van start gaan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties