LKQ Europe betreedt formeel de markt voor vrachtwagenonderdelen. Aanleiding is de overname van de Britse distributeur Digraph. Na de transactie zal Digraph worden geïntegreerd in de LKQ UK and Ireland groep, naast LKQ Euro Car Parts, LKQ Bodyshop en LKQ Leisure and Marine (Arleigh Group).

Het bedrijf blijft opereren als een aparte juridische entiteit onder de merknaam Digraph. Door zich aan te sluiten bij LKQ Europe, verwacht Digraph te profiteren van een verbeterde inkoopkracht en de steun van een gecombineerde financiële kracht, met nieuwe investeringen gepland in haar mensen en systemen.

“Door toe te treden tot de truckonderdelen business verbreden we onze mogelijkheden en bieden we onze klanten een ongeëvenaarde beschikbaarheid van onderdelen, expertise en de voordelen van onze schaalgrootte”, zegt Varun Laroyia, CEO LKQ Europe.

LKQ deed een initiële investering in Digraph in 2017 en heeft sindsdien strategische begeleiding en ondersteuning geboden en als partner samengewerkt op het gebied van inkoop. Digraph werd in 1976 opgericht vanuit één enkele Portakabin in West Hallam, Derbyshire, en heeft vandaag de dag 21 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, waar jaarlijks 300.000 leveringen worden gedaan aan meer dan 4000 klanten.

James Rawson, CEO van Digraph, heeft zijn voornemen aangekondigd om terug te treden uit het bedrijf na afronding van de transactie. Andy Southby, momenteel Managing Director van de LKQ Bodyshop divisie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, zal de verantwoordelijkheid van Managing Director van Digraph op zich nemen naast zijn LKQ Bodyshop verantwoordelijkheden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties