Voor het eerst introduceert Volvo een vrachtwagen die niet meer met een dieselmotor verkrijgbaar gaat zijn. De Volvo FM Low Entry is er alleen met een elektrische aandrijving.

Hoewel we hem op onze straten nauwelijks tegenkomen, is de FM Low Entry wel degelijk een belangrijk voertuig voor Volvo. Om binnensteden leefbaar en veilig te houden worden er steeds meer eisen gesteld aan vrachtwagens die hier spullen komen brengen. Zo moet elke vrachtwagen die Londen in wil goedgekeurd zijn. Naast de uitstoot gaat steeds meer aandacht uit naar veiligheid.

De Volvo FM Low Entry is het antwoord op deze eisen. Door de standaard FM-cabine laag en naar voren te plaatsen, heeft de chauffeur een veel beter zicht op zijn directe omgeving. Voetgangers en fietsers zijn hierdoor veel beter te zien. De vrachtwagen scoort dan ook vijf sterren in de Direct Vision-norm die zware voertuigen in Londen beoordeelt. Een bijkomend voordeel van de lage cabine is de eenvoudige instap voor de chauffeur – belangrijk bij distributievoertuigen.

De Volvo FM Low Entry is alleen beschikbaar als volledig elektrische vrachtwagen. Ook dit heeft uiteraard te maken met de strenge eisen in binnensteden. Hij is geschikt voor 19 tot 32 ton en in allerlei asconfiguraties te verkrijgen, van 4×2 tot 8×4. Het bereik is tot 200 kilometer, afhankelijk van de uitvoering. Snelladen tot 250 kW is standaard. Op de Volvo FM Low Entry zijn Dinamic Steering en de onlangs geintroduceerde spiegelcamera’s verkrijgbaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties